نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/04/02
  • - تعداد بازدید: 11
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
مرکز بهداشت شهرستان استهبان

برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران مرکز بهداشت شهرستان استهبان 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان،
 
در پی تحولات اخیر و در راستای آمادگی هرچه بیشتر در مواجهه با شرایط بحران،جلسه کمیته بحران مرکز بهداشت شهرستان استهبان،صبح روز یکشنبه یکم تیر ماه ۱۴۰۴ با حضور رئیس مرکز و کارشناسان محترم ستادی در اتاق ریاست شبکه برگزار گردید.
 در ابتدای این جلسه، با توجه به حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران و شرایط حساس کشور، اهمیت آمادگی مستمر مراکز بهداشتی و درمانی برای مقابله با تهدیدات احتمالی مورد تأکید قرار گرفت. 
رئیس مرکز ضمن تحلیل ابعاد این حادثه، بر ضرورت بازنگری در برنامه‌های عملیاتی مدیریت بحران و افزایش هماهنگی میان واحدهای مختلف تأکید نمودند.
 
سپس مسئولین واحدهای حوادث و بلایا، بیماری های واگیر، بهداشت محیط و سایر اعضا به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده، میزان آمادگی موجود، ارزیابی منابع و تجهیزات اضطراری، بررسی نقاط ضعف و قوت و مرور دستورالعمل‌های جاری در حوزه آمادگی برای حوادث شیمیایی، زیستی، پرتویی و سایبری پرداختند. 
در پایان جلسه، تصمیمات لازم برای تقویت توان عملیاتی مرکز در شرایط اضطراری اتخاذ و صورتجلسه مربوطه تنظیم گردید. 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 126816
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید